YOGA

ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

Η γιόγκα είναι μέθοδος ορθοσωμίας και αναπνευστικής άσκησης, η οποία βελτιώνει την σωματική κατάσταση, την ψυχική ισορροπία και την πνευματική ανάπτυξη.Μέσα από ευθυγραμμισμένες συνειδητές στάσεις (Άσανες), το σώμα δυναμώνει, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται σε αντοχή και ευλυγισία. Η ευσυνείδητη δυναμική παραμονή στις άσανες βοηθάει την ορθοσωμία, την ικανότητα συγκέντρωσης και προσφέρει βαθιά χαλάρωση.Μέσω της ήρεμης και ελεγχόμενης αναπνοής (Πραναγυάμα), ο ασκούμενος πετυχαίνει την πνευματική ηρεμία, αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση.

 Η ρύθμιση του κύκλου αναπνοής, καθαρίζει το υλικό σώμα από τα μπλοκαρίσματα και επιτυγχάνεται η ανάπτυξη θετικής σκέψης, οραματισμού και ένωσης σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής (σωματικό – ενεργειακό/νοητικό/ψυχικό – πνευματικό).

Ο ασκούμενος στη γιόγκα βελτιώνει την αυτοπεποίθησή του και θέτει σε λειτουργία εσωτερικές δυνάμεις, ενεργειακά κανάλια που ανταποκρίνονται σε νευρικές συστάδες στη σπονδυλική στήλη.

Η λέξη «γιόγκα» είναι σανσκριτική και κυριολεκτικά σημαίνει ένωση, ενώ μεταφορικά δηλώνει τη σύζευξη αντίθετων δυνάμεων, την ένωση του ανωτέρου με το κατώτερο, του εσωτερικού με το εξωτερικό, τη σύνδεση και αρμονία των επιπέδων της ύπαρξης.

Vinyasa Flow Yoga Classes

Στην Yoga υπάρχει η ιδέα της Vinyasa, μια πρακτική που έχει συνεχόμενη ροή και εξέλιξη, όπως συμβαίνει και στη ζωή μας. Η λέξη vinyasa μπορεί να μεταφραστεί ως «τοποθετώ με σειρά και με συγκεκριμένο τρόπο» ενώ η λέξη flow αποδίδεται ως «αδιάκοπη ροή από την αρχή ως το τέλος».Τίποτα δεν είναι αποκομμένο από το πριν και το μετά. Όλα αλλάζουν και όλα είναι σε μία ροήΓια αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τη φιλοσοφία της vinyasa flow, να επικεντρωθούν στη σωστή ευθυγράμμιση και να μάθουν να συνδέουν την κάθε αναπνοή, με την κίνηση και την πρόθεσή τους.Σε αυτές τις τάξεις χρησιμοποιούνται μέσα υποστήριξης όπως ζώνες, τουβλάκια ώστε να ενισχυθεί η κατανόησή σας και κάποιες θέσεις να είναι πιο προσβάσιμες.Στο τέλος του μαθήματος ακολουθεί χαλάρωση και διαλογισμός

Traditional Hatha Yoga Classes

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην Yoga, αλλά επιθυμούν να μάθουν και να βιώσουν τα οφέλη αυτής της πρακτικής Η κατανόηση των θέσεων είναι απαραίτητη για να χτίσει κάποιος γερές βάσεις και να αποκτήσει δύναμη και αυτοπεποίηθηση. Ανακαλύψτε το σώμα σας, πώς λειτουργεί, και τι μπορεί να κάνει για εσάς! Το μάθημα αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την σωστή ευθυγράμμιση των θέσεων και την τεχνική των αναπνοών.Χρησιμοποιήσουμε τις τεχνικές της hatha yoga – asana, pranayama, bandhasΣε αυτές τις τάξεις χρησιμοποιούνται μέσα υποστήριξης όπως ζώνες, τουβλάκια ώστε να ενισχυθεί η κατανόησή σας και κάποιες θέσεις να είναι πιο προσβάσιμες. Στο τέλος του μαθήματος ακολουθεί χαλάρωση και διαλογισμός

Asthanga Primary Series yoga classes

Η Αστάνγκα Γιόγκα (οκτασκελής γιόγκα) όπως έχει διδαχθεί από τον Shri K. Pattabhi Jois, οδηγεί στη συνειδητοποίηση, τη βαθιά εσωτερική γαλήνη. Δεν επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά. Είναι η αληθινή ταυτότητα αφύπνισης της ύπαρξής μας, την οποία ήδη όλοι κατέχουμε ως ένα βαθμό, αφού η σοφία και η γαλήνη είναι δώρα τα οποία μας έχουνε δοθεί. Η πρόκληση έγκειται στο να τα ανακαλύψουμε. Αυτή η προσέγγιση αποτελεί θεμέλιο και κατά συνέπεια είναι απολύτως απαραίτητη για την πρακτική μας. Η αφυπνισμένη συνειδητότητα με χαρακτηριστικά στοιχεία την εσωτερική γαλήνη, τη συγκέντρωση και την ενεργητική ζωντάνια, είναι η αγάπη μας προς όλους – δεν υπάρχει κανένας φραγμός μεταξύ του εαυτού μας και εκείνων που αγαπάμε. Ο διαλογισμός (Ντυάνα-το έβδομο σκέλος) μας αποκαλύπτει ότι αντικείμενα, αντιλήψεις και σκέψεις δεν είναι μόνιμα αλλά γεννιούνται μόνο όταν ολοκληρώνονται άλλες προϋποθέσεις για την ύπαρξή τους. Απλά, κάτσε!. Η Πραναγυάμα (τέταρτο σκέλος) αποτελεί το ενδιάμεσο στοιχείο, έναν συνδετικό κρίκο, μετάβασης από την εξωτερική στην εσωτερική πρακτική.

Contact us

Ενα δωρο για τον εαυτο σας

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε την κατάλληλη θεραπεία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το «art of touch» δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο κέντρο της Αντιπάρου από τον Ιούλιο του 2016, προσφέροντας μια αξέχαστη διαδρομή στα μονοπάτια του αρχαιότερου είδους θεραπείας, τη ‘μάλαξη’.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Κυριακή (καθημερινά):
09:00 - 21:30

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αντίπαρος, 84007
Email: info@massageinantiparos.gr
Τηλέφωνο: +30 228 4061 470
Κινητό: +30 697 6870 320

Art of Touch © 2021 All Rights Reserved | Privacy Policy | Cookies Settings